середу

 Міжнародний Олімпійський день

       23 червня вся світова спільнота відзначає Міжнародний Олімпійський день (International Olympic Day). Свято було засновано Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) у грудні 1948 року і приурочене воно до дати заснування МОК 23 червня 1894 року.

    Основним завданням Міжнародного Олімпійського дня є пропаганда спорту в усьому світі і залучення в спортивний рух усіх бажаючих. Причому займатися спортом можна і потрібно незалежно від віку, статі або спортивних здібностей. Також головною метою свята є просування олімпійських цінностей та ідеалів, популяризація олімпійського руху.         Міжнародний Олімпійський день закликає людей до здорового способу життя, занять фізкультурою і спортом. Цікаво, що після довгих століть забуття       

       В нашому ліцеї теж пройшов Олімпійський день. Учні прослухали інформацію, що Олімпійські ігри були відроджені тільки звичайні, тобто літні. Зимові ігри з'явилися лише у XX столітті, причому спочатку вони проводилися в один рік з Літніми, але потім терміни їх проведення зрушили. А у 1960 році з'явилися Параолімпійські ігри, в яких беруть участь люди з обмеженими можливостями. Дізналися, що різниця у віці між наймолодшим і найстаршим учасниками Олімпійських ігор становить цілих 62 роки. Наймолодший учасник Олімпіади - 10-річний грецький гімнаст, який брав участь в Олімпіаді 1900 року, а найстарший - шведський чемпіон зі спортивної стрільби, який брав участь в Олімпійських іграх 1920 року. І, звичайно, позмагалися, щоб проявити власні сили, міць та непереможний дух!






Немає коментарів:

Дописати коментар