неділю

 Останній дзвоник -2024

    30 травня в Олександрівському ліцеї відбулося свято останнього дзвоника. Цьогорічне травневе свято було традиційно присвячене ліцеїстам, педагогам та батькам. До закладу завітали голова Попельнастівської сільської ради Олег Волянський, начальник відділу освіти Віта Симоненко, старости Олександрівського та Дівочепільського старостинських округів,  фахівці ФГ "Олександрівське",  випускники минулих років. На шкільному подвір'ї лунали вітання, вірші,пісні.  






Вже усталеною традицією стало дарування квітів вчителям, випускання повітряних кульок з мріями випускників у небо,   - і останній  дзвінок. 

 Чимало добрих слів почули на свою адресу та нагород отримали ліцеїсти у цей день від  голови ТГ Олега Волянського, начальника відділу освіти Віти Симоненко.Вітальне слово усі присутні почули від директорки ліцею Наталії Глущенко.

Ранкове урочисте зібрання закінчилося фотосесією з  учителями, батьками. І вже завтра  лише світлини та добрі спомини нагадуватимуть про щасливий і, водночас, сумний день – свято останнього дзвоника.


 Молодіжна вечірка

  В рамках реалізації проєкту «Шукай ресурс в собі» відбулася молодіжна вечірка «Шалені можливості».  

Метою заходу було надання учасникам інтеграційних можливостей задля покращення емоційного стану та міжособистісного спілкування.

Вибуховий запал позитивної енергії вирував на подвір'ї закладу. Незабутнім моменто стало дійство із фарбами Холлі, які в яскраві кольори пофарбували не лише одяг, а й настрій учасників. Всі присутні веселилися, співаючи та танцюючи під запальні мелодії українських пісень. Робили спільні фото та грали в командні ігри.








 Ніч в ліцеї

   💥В рамках реалізації проєкту «Шукай ресурс в собі!» відбулася цікава зустріч однодумців - тематична ніч в ліцеї «Засоби підтримки».   

   💥Метою заходу було налагодження позитивної взаємодії між однолітками, створення соціальної мережі підтримки та розвиток вміння виявляти ресурси для покращення емоційного стану. 

   💥Учасники грали в командні ігри на свіжому повітрі, спілкувалися, спільно готуючи вечерю, обмінювалися іграшками-антистресами та веселилися.  

   💥Незвичний захід, який викликав шквал позитивних емоцій, надовго запам'ятається кожному.

 




 Ігрова програма «Джерела сили»

   🗨В рамках реалізації проєкту «Шукай ресурс в собі!» було проведено ігрову програму «Джерела сили».

🗨Метою заходу було формування позитивної світоглядної позиції учасників та оволодіння елементарними прийомами релаксації.

🗨Під час заходу присутні дізналися про методи боротьби з тривожністю та стресом.

🗨Учасники веселилися, танцювали, співпрацювали в командах, що принесло позитивні емоції, захват та усвідомлення важливості гармонії між усіма сферами життя особистості.







 Квест «Прихований потенціал»

    🧩Розпочався новий тиждень нашого проєкту «Шукай ресурс в собі!». 

   🧩 20 травня в межах реалізації проєкту було проведено захоплюючий квест «Прихований потенціал». Учасники, співпрацюючи у команді, виконували завдання, долали різні перешкоди та весело і з користю проводили час. Працюючи, вчилися бути ефективними та успішними через зниження рівня стресу, надавати собі та іншим допомогу щодо зниження тривожності, розвивали вміння спокійно діяти у екстремальних ситуаціях. 

   🧩Веселий сміх, радість в очах, бажання допомагати керували учасниками. Захід пройшов весело, викликавши позитивні емоції та піднесений настрій.






 День вишиванки

       Щороку у третій четвер травня вся Україна, кожен її громадянин відзначає День вишиванки. Цього дня фантастичну красу української вишиванки можна побачити у кожному куточку нашої країни. Учні та працівники закладу долучилися до відзначення Дня вишиванки, провівши тематичну фотосесію під гаслом «Вишиванка – код нашої стійкості», виховні години та флешмоб «Бережи українське – носи вишиванку!».









    Тренінг «Я в РЕСУРСІ»

     💥Наш проєкт «Шукай ресурс в собі!» продовжує рухатися до поставленої мети в ході реалізації міні-гранту для молодіжної команди.  

     💥14 травня відбувся тематичний тренінг «Я в РЕСУРСІ». Метою заняття було ознайомити присутніх з практиками відновлення внутрішніх ресурсів, навчити розвивати вміння самозаспокоюватись та сприяти активізації особистісних ресурсних станів.  

       💥Різнопланові техніки та руханки сприяли тому, що учасники збагатилися корисними знаннями та зарядилися позитивними емоціями.   

***  

Проєкт "Шукай ресурс в собі" реалізується командою Олександрівського ліцею та ГО " СпільноВсе" за підтримки ГО "СКЦ "Задзеркалля", Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW. 





 Тематичний тренінг «Де знайти ресурс?»

В ході реалізації міні-гранту для молодіжних команд «Шукай ресурс в собі!» в рамках проєкту "Освітній драйв 10 травня відбувся тематичний тренінг «Де знайти ресурс?».

    Метою проведеного заходу було ознайомити присутніх з практиками відновлення внутрішніх ресурсів, навчити розвивати вміння самозаспокоюватись та сприяти активізації особистісних ресурсних станів.

     Цікаві вправи та веселі руханки сприяли гарному настрою та позитивним емоціям учасників. 

***

Проєкт "Шукай ресурс в собі" реалізується командою Олександрівського ліцею та ГО " СпільноВсе" за підтримки ГО "СКЦ "Задзеркалля", Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW. 






 Воркшоп

⚡️ 9 травня відбувся перший захід  - воркшоп «Що таке ресурс, і з чим його їдять?» в ході реалізації міні-гранту «Шукай ресурс в собі!» для молодіжних команд в рамках проєкту "Освітній драйв".

 ⚡️ Метою заходу  було набуття знань про ресурси, їх види, вміннь визначати власні ресурси  та використовувати власну енергію для продуктивної діяльності. 

 ⚡️ Учасники натхненно працювали: спілкувалися, вивчали нове для себе, взаємодіяли та креативили. 

***

Проєкт "Шукай ресурс в собі"  реалізується командою Олександрівського ліцею та ГО " СпільноВсе"  за підтримки ГО "СКЦ "Задзеркалля", Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW. 




 "Освітній драйв" підкорює Кіровоградщину!

➡️ З 30 квітня по 2 травня на Кіровоградщині вирував проєктний воркшоп "Освітній драйв", який став частиною конкурсу міні-грантів для молодіжних команд, започаткованого ГО "СКЦ "Задзеркалля" у партнерстві з ЮНІСЕФ.

ℹ️ Мета проєкту - підтримка та заохочення дітей, учнівської молоді та педагогів Кіровоградської області до впровадження інновацій в освітній простір.

➡️ Учасники конкурсу подали пропозиції проєктної діяльності, спрямовані на розвиток soft skills та self skills.

❗️З 41 проєктної заявки було відібрано 10 найкращих, які пройшли проєктний воркшоп та отримали фінансування. Серед яких і наш  проєкт - ⭐️ "Шукай ресурс в собі!".



 Виготовляємо скатертини!

Вибійка - це відоме з давніх часів мистецтво декоративного оформлення шляхом друку на полотні різноманітних візерунків і орнаментів за допомогою спеціальних різьблених дощок, форм, дерев’яних кліше чи верстатів. Учні нашого закладу стали учасниками майстерки з виготовлення серветки в техніці вибійки, який провела співробітниця Олександрійського міського музейного центру Людмила Шевченко. Присутні познайомилися з культурним минулим нашого регіону та опанували техніку зверхньої вибійки. Створюючи власні вироби, учасники майстер-класу проявили у них фантазію та вклали любов до рідного краю й культури українського народу.




 Малюємо писанки!

Писанкарство – це вид мистецтва, якому не так важко навчитися. Сьогодні учні нашого ліцею стали учасниками майстерки з виготовлення писанок, який провела співробітниця Олександрійського міського музейного центру Олена Мітюріна. Учасники поринули у чарівний світ символічних образів, які наші пращури зображували, розписуючи писанки за допомогою воску та спеціальних фарб. Мистецтво це клопітке, вимагає уваги й терпіння, та все ж цікаве! Всі присутні отримали гарний настрій, сповнилися позитивними емоціями та враженнями.





 День цивільного захисту

День цивільного захисту в закладі проводиться задля пропаганди знань правил поводження під час надзвичайних ситуацій та підготовки цивільного населення до надзвичайних ситуацій техногенного, екологічного, природного чи воєнного характеру. Сьогодні в нашому ліцеї пройшов День цивільного захисту. З метою практичного відпрацювання учасниками освітнього процесу набутих знань провели навчальну евакуацію, тематичну лінійку, виховні години та пізнавальний квест.








Година спілкування

 24 березня — Всесвітній день боротьби із туберкульозом. Напередодні для учнів було проведено годину спілкування «Як уберегтися від туберкульозу?». Здобувачі освіти дізналися, що туберкульоз - це інфекційне бактеріальне захворювання, спричинене мікобактерією, яка найчастіше вражає легені та суглоби, і передається повітряно – крапельним шляхом від людини з активною формою хвороби. Прослухали інформацію про симптоми, які вказують на хворобу та виробили поради, що допоможуть уберегтися від зараження. Наприкінці для повторення почутого та закріплення написали диктант.



Подорож країнами Європи

 З метою ознайомлення з країнами Європи, формування єдиного європейського простору та ролі в ньому України для здобувачів освіти було проведено виховний захід - інтерактивну гру «Подорож країнами Європи». Учні дізналися про Європейські держави, культуру та звичаї європейців, продемонстрували прапори держав. Діти відчули себе відкривачами нових земель та країн, побувавши в ролі географів і країнознаців.